Längtan

Idag vaknade jag vid halv 2 tiden och har sedan dess, förutom promenad med vovven, suttit i soffan! Nattens skift gick i magsjukans tecken så nu är det bara att hålla fingrarna och hoppas jag klarar mig!
En vän till mig har nyss kommit tillbaka från en utlandsresa och då började ju jag självklart längta tillbaka till den utlandsresan vi gjorde till Montenegro i höstas. Gud vad härligt det var och vad roligt vi hade. Var jag, sambon, mamma, moster, mormor, mammas sambo och 4 från hans familj som åkte. Var en mycket rolig resa vill jag lova!
Idag när sambon kom hem så hade han köpt med godis åt mig hem och senaste numret från "Alltihemmet special". På framsidan står det en stor rubrik, inred lantligt :) Han är att för go och tänker på mig! Nej nu ska jag försöka göra nått innan jag ska tillbaka till jobbet ikväll, ha en fortsatt bra dag!

Jag o Lars


Tallrikshylla

Ett måste i mitt blivande kök kommer förutom det vita vara en tallrikshylla. I Anna Örnbergs bok så beskriver hon hur man snickrar ihop en tallrikshylla själv. Lite för komplicerat för mig men jag har en pappa som är bra på att snickra så han skulle kolla upp hur mycket virket kostar ifall det verkligen är billigare att göra en själv än att köpa en. Så vi får se vad han säger men jag har tagit bilder på den så ni får se hur den kommer se ut. Ursäkta bildkvaliten men det blir inte så bra att ta kort på en sida ur en bok.
Tallrikshylla                   Tallrikshylla
Sen blir det att fylla med olika sorters tallrikar i olika stilar, färger och mönster :) Bordet som ni ser har jag (läs pappa) också i plan på att snickra ihop. Vi får se hur det bliver. Nu ska jag äta lite mat och sen blir det jobb 21:10-7:10. Ha en bra kväll!
P&K Amanda

Porslin

http://www.countrybymail.se/ hittade jag en servis som uppfyller alla mina krav på en servis. Det ska vara något som man inte tröttnar på som t.ex. en som är väldigt mönstrad osv. Så denna kommer jag att samla ihop till och den kommer jag önska mig i 23 års present så jag får lite hjälp på traven. Här kommer några bilder:
Koppar      Koppar      Tallrikar 
Tallrikar

Godset är glaserat i en ganska blank glasyr och är lätt patinerad med lite mörkare ränder runt kanterna. Varje tallrik är lite olika, en del har mer och andra mindre patinering. Servisen passar perfekt om du gillar en lantlig inredning.
Patinering för er som inte vet riktigt vad det betyder så är det att sakerna inte ser nya ut utan ser sådär lagom nötta och slitna ut.


Bara i startgropen

Hej På Er!
Hoppas att ni haft en bra dag, det har jag haft vill jag lova. När posten kom i morse så stod jag på insidan och bara väntade på mitt paket från Adlibris.se. Slet upp förpackningen och där var den! Min andra bok som Anna Örnberg skrivit om att inreda precis som bloggen heter, ljust och lantligt. Kan verkligen tipsa om hennes böcker för de är helt underbara. Fina bilder och även hur man kan göra mycket själv, snickra möbler, ljuslyktor och massor av annat pyssel. Ska se om jag kan lägga upp någon bild ifrån boken. Som sagt den är helt underbar för oss som kanske inte har så mycket pengar och tycker det är kul att fixa lite själv.

Jag bor nu i en liten 2:a med min sambo Lars och vår hund Alfons som är en golden retreiver/border collie. Min största dröm här i livet är inte att blir nån affärskvinna, miljonär, skådespelare, sångare eller nått annat som många kanske drömmer om. Mina drömmar är att bo i ett gammalt charmigt hus som jag kan inreda precis som jag vill ha det, bli mamma, ha fler djur och kanske starta ett hunddagis någon gång i framtiden. Må kanske låta som lite i andra människors öron men för mig är det min högsta dröm! Det som ligger närmast i min önskelista just nu är ett hus. Jag har så många ideér men inget hus att inreda. Lägenheten vi bor i vill jag inte göra något med eftersom jag inte har lust att lägga ner tid och energi på något som inte inspirerar mig alls. Den är vanlig, trist, ingen röd tråd i inredningen utan massor av olika stilar, ett minimalt kök och jag trivs inte. Är ett ställe som jag bor på men inget hem.

Men jag kan ju börja ordna med möbler och sånt även om huset ännu bara finns i mitt huvud eftersom jag har en klar bild av hur jag vill ha det. Så det tänker jag göra. Så följ min blogg och se när (inte om) jag når drömmen om ett, ljust, lantligt och charmigt hem och hur vägen dit kommer vara...

P&K Amanda

Vovve

Ny design

Så nu är den nya bloggens utseende klart! Vad tycker ni? Är faktiskt väldigt stolt att jag klarade av att göra den såpass fin utan hjälp :)
Nu blir det sängen och imorgon ska jag bla berätta om bilderna på min blogg och lite om hur min stil är.
Sov gott, P&K Amanda

Vänder blad

Tänkte starta en helt ny blogg eftersom jag ska ändra inriktning lite. Vill ha en inredningsblogg där jag kan skriva av mig om alla mina tankar och funderingar utan att behöva tjata ihjäl sambon om saker som han inte är så intresserad av :) Typ som vilka koppar är finast eller vilket sängöverkast som skulle passa bäst i vårt framtida hem... Ja han tycker som sagt inte att det är så jätte intressant. Men kanske kan ha denna kvar fast skulle behöva ändra utseendet på min blogg så den visar mer vad den ska handla om. Vet dock inte hur man gör en snygg blogg så jag får se om jag kan få lite hjälp med det!
P&K Amanda

RSS 2.0